BEİJİNG, 20 Nisan (Xinhua) -- Çin'in kargo uzay aracı Tianzhou-3, Çarşamba günü ülkenin uzay istasyonu çekirdek modülü Tianhe'den ayrıldıktan sonra modüle tekrar kenetlendi. Çin İnsanlı Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre Tianzhou-3, Beijing saatiyle 5.02 itibariyle Tianhe'nin arka kenetlenme kapısından ayrılarak modülün ön kapısına geçti ve bilgisayar tarafından yönetilen buluşma ve kenetlenme işlemlerini saat 9.06 itibarıyla tamamladı. Ajans ayrıca Tianhe ve Tianzhou-3 birleşimin iyi durumda olduğunu ve Tianzhou-4 kargo aracı, Shenzhou-14 insanlı uzay gemisi ve Wentian laboratuvar modülü ile kenetlenmeyi beklediğini söyledi.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

Çin, uzay istasyonunun yörüngede devam eden inşasını 2022 sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Mayıs'ta Tianzhou-4 kargo uzay aracı, Haziran'da Shenzhou-14 insanlı uzay gemisi, Temmuz'da Wentian laboratuvar modülü ve Ekim'de Mengtian laboratuvar modülünün fırlatılması dahil olmak üzere bu yıl toplam altı görev planlanıyor. Çin'in uzay istasyonunun yörüngedeki inşası tamamlandığında üç modül, T şekli oluşturacak.

Editör: Şeymanur Erbay