Bach, Japon haber ajansı Kyodo'ya yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle hem Japonya hem de yurtdışında Olimpiyatların düzenlenebilmesi konusundaki şüpheler artsa da IOC'nin ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın gerçekleştirilmesi konusunda kararlı olduğunu ve "B planlarının olmadığını" belirtti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

Ev sahibi ülkeye, IOC'nin Tokyo Olimpiyatları'nın 23 Temmuz'da Olimpiyat Stadyumu'nda başlayacağına kesinlikle inandığı yönünde güvence veren Bach, Kyodo'ya yaptığı açıklamada, "Bu nedenle B planı yok ve bu nedenle, bu oyunları güvenli ve başarılı yapmaya tam olarak kararlıyız" dedi.

Thomas Bach (solda) ve Tokyo 2020 Başkanı Yoshiro Mori, Japonya'nın başkenti Tokyo'da ortak bir basın toplantısına katıldı, 16 Kasım 2020. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)

IOC'nin en uzun süre görev yapan üyesi Dick Pound ise ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yazın gerçekleşeceğine dair yaptığı önceki açıklamalarından çark etti. 78 yaşındaki Kanadalı, 8 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Tokyo Olimpiyatları'nın düzenleneceğinden "emin" olmadığını belirtti.

Dev Olimpiyat halkaları Japonya'daki Tokyo Körfezi'ne geri döndü, 1 Aralık 2020. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, sürekli olarak Japonya'nın Olimpiyat Oyunları'na planlandığı gibi ev sahipliği yapacağını taahhüt etse de, halen idari ve düzenleyici reformlardan sorumlu bakan olarak görev yapan eski Dışişleri Bakanı Kono Taro, daha önce yaptığı açıklamada, Olimpiyatlarla ilgili belirsizliğin sürdüğüne işaret etmişti.

Olimpiyatların "her iki yöne de gidebileceğini" ifade eden Kono, IOC'yi "B planı, C planı" yapmaya çağırmıştı. Suga'nın ekonomi danışmanı Takeshi Niinami ise Tokyo Olimpiyatları'nın yapılıp yapılamayacağı konusunda emin olmadığını belirtirken, konuya ilişkin Mart ayı sonuna kadar bir kararın çıkabileceğini belirtti .

Editör: İRFAN KARSLI