Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

LONDRA, 15 Şubat (Xinhua) Kış Olimpiyatları için dünyanın dört bir yanından 15.000'den fazla insanı Beijing'e getirmek, Çin'de Kovid-19'un yayılması için büyük bir risk teşkil ediyor. İngiliz medya kuruluşu The Independent yakın zamanda, yine de ülkenin kapalı döngü sisteminin dirençli olduğunu kanıtladığını bildirdi. Cuma günü yayınlanan haberde, etkinliğe bir hafta kala, katılımcıların karantinayı atlamasına izin veren, ancak genel nüfusla temaslarını engellemek için hareketlerini kısıtlayan "balon" uygulaması ile, çoğu testleri pozitif çıkan semptomsuz ziyaretçiler olmak üzere 490 teyit edilmiş vaka bulunduğu ve bugüne kadar sızdırmaya ilişkin herhangi bir bilgi olmadığı açıklandı.

Olimpiyat balonunun dışında, ülkenin başkentinde çoğu insan için hayatın her zamanki gibi devam ettiği belirtilen haberde, insanların Oyunları akıllı telefonlardan veya TV'den takip ettiği kaydedildi. Habere göre, Çin'in Kovid-19 enfeksiyonlarına yaklaşımı virüsü uzak tuttu ve pandeminin başlangıcından bu yana diğer büyük ülkelerinkinden daha küçük bir miktar olan 4.636 ölüm bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI