The Game Awards kazananları açıklanırken iki oyunun kıyasıya bir mücadele verdiği dikkat çekti.

Yılın oyunu adaylıklarında,  A Plagu Tale: Requiem, Elden Ring, God of War Ragnarök, Horizon Forbiden West, Stray ve Xenoblade Chronicles 3 gibi oyunlar yer alıyordu. Elden Ring en iyi oyun ödülünü alırken God of War Ragnarök ise 7 kategoride kazanan olarak öne çıktı.

God of War Ragnarök

En iyi aksiyon oyunu Bayonette 3 en iyi aksiyon/macera oyunu yine God of War Ragnarök oldu. 

the legend of zelda

Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü

En iyi çıkış yapan bağımsız oyun Stray ve en iyi uyarlama oyunu ise Arcane: League of Legends ve en beklenen oyun kategorisinin kazanını ise The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom oldu.

Canlı yayında birçok kategoride yılın en iyi oyunlarının seçilmesinin yanı sıra birçok yeni oyun da tanıtıldı. 

İşte The Game Awards etkinliğinde gösterilen yapımlar:
 

  • FromSoftware, bu sefer yeni bir aksiyon oyunu Armored Core VI ile karşımıza çıkacak. Hızlı manevra kabiliyeti ile devasa üç boyutlu ortamlarda mech’leri bir araya getiren yapım, 2023'te Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 ve PC için geliyor.
  • Death Stranding, dikkat çeken oynanış yapısı ile endüstrinin en sevilen yapımlarından biri haline geldi. Şimdi de bir sonraki projesi için etkinlik sahnesine çıkan Hideo Kojima, Death Stranding 2’yi duyurdu. Yeni yapım, Reedus ve Seydoux'nun yanı sıra Elle Fanning, Shioli Kutsuna ve Troy Baker gibi isimler ile yıldızlarla dolu olacak.
  • Bandai Namco, animeden ilham alan ücretsiz MMORPG oyunu Blue Protocol için yeni bir fragman ve daha fazla ayrıntı paylaştı. Beş farklı sınıfla esnek bir aksiyon-savaş sistemine sahip olacak yapım, Amazon Games ortaklığı ile PS5, Xbox Series X/S ve PC için 2023'te geliyor.
Editör: Seyran Bayır