Musk, Pazar günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Wuzhen kasabasında başlayan 2021 Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi'nde video aracılığıyla yaptığı konuşmada, "Kişileri tanımlamak için kullanılan bilgilerin tamamı, yurtdışına aktarılmaksızın güvenli bir şekilde Çin'de saklanıyor. Ancak çok nadir durumlarda, örneğin denizaşırı ülkelerden yedek parça sipariş edildiğinde verilerin uluslararası aktarımına onay veriliyor" ifadelerini kullandı.

Musk, "Veri güvenliği, akıllı ve bağlantılı araçların başarısında kilit öneme sahip. Sadece bireylerin kişisel çıkarlarıyla yakından bağlantılı değil, aynı zamanda toplumun tamamı için de önem taşıyor" diye konuştu. Musk, Tesla'nın veri güvenliği için en iyi çözümü bulmak amacıyla düzenleyicilerle birlikte çalıştığını sözlerine ekledi.

Rusya Ukrayna'da yaşlı bakım evini vurdu: 1 ölü, 13 yaralı Rusya Ukrayna'da yaşlı bakım evini vurdu: 1 ölü, 13 yaralı

Tesla, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ilk "Gigafabrikasını" 2019'da Shanghai'da inşa etmişti. Fabrika'nın tasarlanmış yıllık üretim kapasitesi 500.000 adet. Tesla'nın bu yıl sonuna kadar fabrikada yüzde 90 yerelleşme oranına ulaşması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI