Dünya

Tencent, üçüncü çeyrekte yüzde 13 gelir artışı açıkladı

Şirketin belirli tek seferlik veya nakit olmayan kalemleri hariç tutularak temel kazançlarını yansıtmak için IFRS dışı bir bazda hesaplanan net karı, aynı dönemde geçen yıla g...

Abone Ol

Şirketin belirli tek seferlik veya nakit olmayan kalemleri hariç tutularak temel kazançlarını yansıtmak için IFRS dışı bir bazda hesaplanan net karı, aynı dönemde geçen yıla göre yüzde 2 düşüşle yaklaşık 31,75 milyar yuana düştü. Şirketin özellikle finans teknolojisi ve iş hizmetleri sektörlerinden elde ettiği gelir, üçüncü çeyrekte yüzde 30 artarak yaklaşık 43,3 milyar yuana ulaştı ve toplam gelirinin yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Şirket yayınladığı en son mali tablosunda reşit olmayan oyuncularıyla ilgili verileri de açıkladı. 1 Eylül'de Tencent, Çin'deki reşit olmayan vatandaşların oyun oynama süresini kısıtlamaya dair en son düzenlemelerine uymak için bir dizi tedbir uygulamaya başlamıştı.

Eylül ayında, reşit olmayanların oyun oynadığı süre, şirketin kaydedilen toplam yurt içi oyun süresinin yüzde 0,7'sine düştü. Bu, 2020 yılının Eylül ayında kaydedilen yüzde 6,4'lük oranın ardından önemli bir düşüş olarak görülüyor. Reşit olmayanların oranı, 2020 yılının Eylül ayında yüzde 4,8'den keskin bir düşüşle Eylül ayında Tencent'in toplam yerel oyun gelirinin yüzde 1,1'ini oluşturdu.