Genel

Telaşsız bir yaz: Türkiye’nin en sakin tatil yerleri

Her uzun yol biraz içimize yolculuk; her tatil bir tür nefes alma fırsatı. Karşınızda Türkiye’nin telaşsız yaz rotaları, en sakin tatil yerleri…

Abone Ol

KARADENİZ’İN SÖRF MERKEZİ: PERŞEMBE, ORDU

Sakin şehir (cittaslow) ünvanına sahip bir Karadeniz beldesi olan Perşembe saklı kumsalları, kusursuz doğası, güler yüzlü halkı ve şimdilerde Efirli Plajında hayata geçen dalga sörfü okuluyla gerçek bir cazibe merkezi. Meğer Ordu’nun hırçın suları dalga sörfü için öylesine uygunmuş ki, son yıllarda hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok sörf tutkunu Perşembe’ye sık sık uğrar olmuş. Sakin tatil yerleri listemize Karadeniz’den giriş yapan Perşembe’ye yolunuz düşerse Hoynat Adasını, Yasonburnu Yarımadası ve kilisesini, eşsiz Perşembe Limanını ve fındık bahçelerini gezmeyi ihmal etmeyin! İlk adım, elbette bir Ordu-Giresun uçak bileti.

ASSOS’UN YANI BAŞINDA: SOKAKAĞZI, ÇANAKKALE

Sokakağzı, Assos’un yanı başındaki Ayvacık ilçesinde bulunan minicik ve az bilinen bir kaçamak noktası. Gürültüden nasibini almamış olması, muazzam doğası ve sıcacık ruhuyla sakin tatil yerleri listemize göz kırpan Sokakağzı denize girip kitap okumak, acıkınca yöre insanının elinden lezzetli gözlemelerle karın doyurmak için şahane bir seçenek. Biraz kafa iznine ihtiyaç duyuyorsanız Sokakağzı’nı bir kenara yazın deriz.

ÇAM ORMANLARI ARASINDA: OLİMPOS, ANTALYA

Olimpos sırtını yüce dağlara yaslamış, bir köşede ömürlere ömür katmaya devam ediyor. Her yanı yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili Olimpos çokça ziyaret edilen bir bölge olmasına rağmen daima telaşsız, tam da bu sebeple sakin tatil yerleri listemizin baş köşesinde. Bungalovunuzda kuş ve böcek seslerine uyanmak, hamakta kitabınızla baş başa yeni hikâyelere dalmak, arada denize girip dost sohbetlerinde kaybolmak için Olimpos harika bir adres. Gitmişken Olimpos Antik Kenti’ni görmeyi, Phaselis ve Ayışığı koylarında denize girmeyi ihmal etmeyin. Olimpos’a gitmek için Antalya Havalimanı’nı kullanabilirsiniz.

KALABALIKLAR İÇİNDE BİR VAHA: MAZI, BODRUM

Deniz, kum ve güneşin; hareketli yaz tatilinin akla gelen ilk adresi Bodrum’da saklı, küçük bir köyümüz var sırada: Mazı. Sakin tatil yerleri listemize birbirinden güzel ve ıssız sekiz koyunun yanı sıra sıcakkanlı köy halkıyla da dahil olan Mazı, Bodrum’a arabayla 45 dakikalık mesafede bulunuyor. Mazı, Bodrum’un hareketli rutininden tümüyle kopmadan kafa dinlemek isteyenler için ideal bir adres.

OLDUĞU GİBİ: DATÇA, MUĞLA

Yine hem Bodrum’a yakın hem de sakin bir yeryüzü cenneti olarak kalmayı başarmış bir rotada, Datça’dayız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olması sayesinde doğası hiç bozulmayan Datça’nın tertemiz havası bir anda başınızı döndürebilir. Sakin tatil yerleri arasında şüphesiz en çok tercih edilenlerden biri olan Datça’da trekking’den sörfe, pek çok doğa ve su sporunu da keyifle deneyimleyebilirsiniz.

KUŞADASI’NA KOMŞU: GÜZELÇAMLI, AYDIN

Yaklaşın, bu defa Aydın’ın ünlü tatil beldesi Kuşadası kadar bilinmeyen saklı bir cennetten, Güzelçamlı’dan söz edeceğiz. Kuşadası’na 25 km mesafede bulunan Güzelçamlı olağanüstü doğası ve sakin atmosferiyle biraz kendiyle kalmak isteyen herkesi buyur ediyor. Tertemiz deniziyle de en cazip sakin tatil yerleri arasına giren Güzelçamlı’ya gitmişken Büyük Menderes Milli Parkı’nı ziyaret etmeyi unutmayın deriz.

ORMANLAR İÇİNDE: BÖRDÜBET, MARMARİS

En sakin tatil yerleri listemizde yine şirin bir Ege köyünde, Marmaris Bördübet’teyiz. Adını pek sık duymadığımız bu cennet köşesi gidilip görülmeyi, içlere çekilmeyi sonuna kadar hak ediyor. Doğası, rengârenk bitkileri ve huzur veren Azmak Deresi ruhunuzu beslemeye talip Bördübet’e bu yaz muhakkak bir şans verin, pişman olmayacaksınız.

BAŞKA İHTİMALLER: KABAK KOYU, FETHİYE

Fethiye’nin güzellikte en cömert köşelerinden Kabak Koyu, bir süredir sakin tatil tutkunlarının radarında. Popülerliğine rağmen cazibesinden ve sükûnetinden bir şey kaybetmeyen Kabak Koyu; mütevazı bungalovları, gözlere ziyafet doğası, tertemiz havasıyla modern dertlerden uzak, başka bir yaşam ihtimalini müjdeliyor.

(Turkish Airlines Blog)