KUDÜS, 26 Aralık (Xinhua) -- İsrail'in metropol kenti Tel Aviv'de trafik sıkışıklığını hafifletmeyi amaçlayan Tel Aviv Hafif Raylı Yeşil Hattı'nın G3-2 bölümünde ilk tünel açma makinesi, Pazar günü tünel açma işlemine başladı. Proje için bir dönüm noktasına işaret eden bu aşamanın yapımı Çin tarafından yürütülüyor. Çin Devlet İnşaat Mühendisliği Şirketi (CSCEC) tarafından üstlenilen projenin, 5,7 kilometre uzunluğundaki çift şeritli tüneli, iki giriş bölümü, bir metro istasyonunun yanı sıra üç yer altı yapısı ile 2025 yılında tamamlanması bekleniyor.  CSCEC İsrail'in Genel Müdürü Lou Yusai, tünel projesinin Çin'de üretilen üç toprak basıncı dengeleme makinesiyle inşa edildiğini söyledi. Toplam uzunluğu 115 metre olan dev ekipmanın, kazı çapı ise 7.54 metre. CSCEC Grubu'un uluslararası ticaret alanındaki bir yan kuruluşu olan CSCEC Uluslararası'nın İdari Genel Müdürü Li Jiqin, projenin CSCEC'in Amerika Birleşik Devletleri ve Singapur'dan sonra gelişmiş ülkelerdeki metro inşaatına bir başka katılımı olduğunu söyledi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Fotoğrafta, İsrail'in Tel Aviv kentinde, Çinli CSCEC şirketi tarafından üstlenilen Tel Aviv Hafif Raylı Yeşil Hattı'nın G3-2 bölümü görülüyor, 25 Aralık 2022. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)
Li, son üç yılda Çinli ve yerel inşaatçılardan oluşan ekibin Çin teknolojisi ve ekipmanını kullanarak trafik yönlendirme ve boru hattının yeniden konumlandırılması açısından şehir merkezindeki bir dizi zorluğun üstesinden geldiğini de belirtti. NTA-Metropolitan Toplu Taşıma Sistemi CEO'su Haim Glik de, Tel Aviv'in uzun süredir trafik sıkışıklığıyla karşı karşıya olduğunu ve Yeşil Hattın tamamlanmasıyla yolcular için trafik baskısının büyük ölçüde azalmasının beklendiğini ifade etti.

Glik, Yeşil Hattın genel inşaatının önemli bir parçası olan G3-2 bölümünde çalışan Çinli şirketin karmaşık bir lokasyonda karmaşık sorunları çözdüğünü ve bu kalabalık İsrail kentindeki trafik baskısının beklenen şekilde azalmasına katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.  Yeşil Hattın Tel Aviv'in merkezini kuzey ve güney bölgelerine bağlayacağı Tel Aviv Hafif Raylı Projesi, İsrail'in kuruluşundan bu yana devlet sözleşmeli en büyük altyapı projesi oldu.  39 kilometrelik Yeşil Hat tamamlandıktan sonra, Tel Aviv'in güneyindeki bir İsrail şehri olan Rishon LeZion'dan kuzeye doğru Holon'a, ardından kuzeye giden iki kola ayrılmadan önce Tel Aviv'in merkezinden geçecek. 

Kaynak: rss