The Texas Tribune'ün haberine göre, yeni yasa ile, Teksas sakinlerinin eyalet yasaları veya federal yasalarca silah bulundurmaları yasaklanmamışsa silah taşımak için ruhsat alma zorunluluğu ortadan kaldırılıyor. Haberde, tasarının imzalanmasının, uzun zamandır bu kararın alınması için çabalayan ancak şu ana kadar başarıya ulaşamayan muhafazakar aktivistler için önemli bir kazanım olduğu belirtildi.

Tasarıyı destekleyenler, benzer yasalara sahip en az 20 eyalette olduğu gibi Teksas'ta da benzer yasalar çıkarılmasını savunuyorlardı. Silahların kontrol altında tutulmasını savunanlar ise sürekli tekrarlanan silahlı şiddete rağmen yasama organının ateşli silah taşımayı kolaylaştırması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Nisan ayında Teksas Üniversitesi ve Texas Tribune tarafından yürütülen bir ankete göre, Teksaslı seçmenlerin büyük çoğunluğu ruhsatsız silah taşınmasına izin verilmemesi gerektiğini düşünüyor. Ruhsatsız silah taşıma yasası imzalanmadan önce, Teksaslıların genellikle tabancaları açık veya gizli olarak taşımaları için ruhsata sahip olmaları gerekiyordu.

Editör: İRFAN KARSLI