Yurt

Teksas, Meksika sınırına duvar için ilk olarak 250 milyon dolar temin edecek

Eyaletin başkenti Austin'de düzenlediği basın toplantısında Abbott, "Teksas, sınırımızı korumaya yardımcı olmak için eyaletimizde bir sınır duvarı inşa edecek" dedi. Abbott, Ç...

Abone Ol

Eyaletin başkenti Austin'de düzenlediği basın toplantısında Abbott, "Teksas, sınırımızı korumaya yardımcı olmak için eyaletimizde bir sınır duvarı inşa edecek" dedi. Abbott, Çarşamba günü ayrıca inşaat için bir program müdürünün işe alınması amacıyla Teksas Tesisleri Komisyonu'na başkanlık etti ancak duvarın ne kadar uzun olacağı veya nerede inşa edileceğine dair ayrıntı vermedi.

Teksas Valisi, "Daha önce yaptığım görüşmelere dayanarak, eyalet yönetimine ait arazilerin yanı sıra gönüllü olarak tahsis edilecek özel mülk arazilerinin Teksas'ta bir sınır duvarı inşa etmek için yüzlerce kilometre sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Yerel medyanın bildirdiğine göre Abbott geçen hafta eyalete göçmen ve uyuşturucu akışını engellemek için bir sınır duvarı oluşturulacağının ipucunu vermiş ancak duvarın nereye inşa edileceği veya finansmanın nasıl sağlanacağı konusunda ayrıntı vermemişti. Bu haftanın başlarında Abbott, Cumhuriyetçi siyasetle ilgili bir podcast yayını olan "Ruthless"a verdiği demeçte, eyaletin duvarın parasını ödeyebilmek için ülke genelinde bağış kampanyası düzenleyeceğini söylemişti.