The Texas Tribune, Komisyon Başkanı DeAnn Walker'ın medyaya istifa mektubunu gönderdiğini bildirdi. Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, Pazartesi günü, DeAnn Walker ve Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi CEO'su Bill Magness'i istifaya çağırmıştı.

Üyeleri Teksas Valisi Greg Abbott tarafından atanan Teksas Kamu Hizmeti Komisyonu, eyaletin çoğunu kapsayan elektrik şebekesini yöneten ve işleten, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi'ni denetlemekle görevli.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

İki kurum, Teksas'ta milyonlarca insanı günlerce karanlıkta bırakan ve onlarca cana mal olan elektrik krizinin ardından kamuoyununun eleştirilerine hedef olmuştu.

Teksas eyaletinin yasa yapıcıları, Perşembe günü, elektrik kesintileri kriziyle ilgili oturumlarda verdiği ifadede çok az sorumluluk alan Walker'ı dinledikten sonra komisyon üyelerini istifaya çağırmıştı. Walker ifadesinde, Perşembe günü kendisinden önce eyalet senatörlerinin önünde ifade veren Magness'a ve Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi'ne suçu atmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI