Xinhua'nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. Dünya Medya Zirvesi, medya kuruluşları arasında karşılıklı anlayış ve fikir alışverişi için etkili bir platform sağladı.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

GUANGZHOU, 6 Aralık (Xinhua) -- Tehran Times gazetesinin CEO'su Mohammad Mahdi Rahmati, medya işbirliği yoluyla ana kaynaklardan İran ve Çin'in gerçek resmini görmenin önemli olduğunu söyledi. Çin'de düzenlenen 5. Dünya Medya Zirvesi kapsamında Pazar günü Xinhua'ya demeç veren Rahmati, Xinhua'nın ev sahipliğinde Çin'in güneyindeki Guangzhou kentinde düzenlenen zirvenin medya kuruluşları arasında karşılıklı anlayış ve fikir alışverişi için etkili bir platform işlevi gördüğünü söyledi.

"Geleceğimizi şekillendirmek için daha fazla kişiler arası ilişki geliştirmek istiyoruz" diyen Rahmati, karşılıklı işbirliğini ve etkileşimi daha da güçlendirmeyi umduğunu dile getirdi. Konuşmasında Çin'in kalkınmasına da değinen Rahmati, modernleşme çabalarında "Çin'in kendine özgü ve kendi başına kalkınmasının" kayda değer olduğunu söyledi. Çin'e ilk ziyaretini gerçekleştiren İranlı medya yöneticisi, DJI drone'ları ve Huawei telefonları gibi yüksek teknoloji ürünlerinin İran'da popüler olduğunu ve Çin'deki inovasyonları yerinde deneyimlediği için kendisini şanslı hissettiğini söyledi. 

Editör: Şeymanur Erbay