Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Ruxrungtham, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, insan vücudunun koronavirüse karşı bağışıklığını geliştirmek için tasarlanan ChulaCov19 aşısının, yaşları 18 ile 75 arasında değişen 72 gönüllü üzerinde yapılan klinik testinin ilk aşamasının tamamlandığını belirtti.

Ruxrungtham, ChulaCov19 aşısının Ağustos ayında yapılması planlanan klinik testlerin ikinci aşamasında 150 ila 300 gönüllü üzerinde daha deneneceğini, daha önce fareler ve makaklarla yapılan testlerde de aşıdan tatmin edici sonuçlar alındığını söyledi.

Ruxrungtham, ChulaCov19 aşısının insanlarda böyle bir bağışıklık oluşturabildiği kanıtlandığı takdirde, insanlarda da kullanılmak üzere yüksek miktarda üretiminin muhtemelen gelecek yılın ortasında başlayabileceğini ifade etti. Tayland'da Pazartesi günü 3 bin 355 yeni vaka bildirildi ve toplam vaka sayısı 199 bin 264'e yükseldi. Toplam ölü sayısı ise 17 artarak bin 466'ya çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI