Dünya

Tayland'da iki köy viral domuz hastalığı nedeniyle hayvan salgın bölgesi ilan edildi!

Ülkenin doğusundaki Sa Kaeo eyaletinde Tarım Bakanlığı'na bağlı Eyalet Hayvancılık Dairesi tarafından Salı günü yapılan açıklamada, salgın bölgesi ilan edilen köylerin, eyalet...

Abone Ol

Ülkenin doğusundaki Sa Kaeo eyaletinde Tarım Bakanlığı'na bağlı Eyalet Hayvancılık Dairesi tarafından Salı günü yapılan açıklamada, salgın bölgesi ilan edilen köylerin, eyaletin Khao Chakan ilçesinde bulunan Ban Kok Khaonieu ve Ban Nong Klam köyleri olduğu belirtildi.

Hayvancılık Dairesi, PRRS domuz hastalığının daha fazla yayılmasını önlemek için ihtiyati bir adım olarak köylerde 600 domuzun itlaf edilmesi emrini verdi.

İki köydeki tüm domuz çiftliklerinin dezenfekte edildiği belirtildi.

Salgından etkilenen bölgedeki domuz yetiştiricilerine, çiftlik hayvanlarını yakından izlemeleri ve domuzları hastalandığında veya garip davranışlar sergilediklerinde durumu derhal raporlamaları talimatı verildi.

Yerel domuz yetiştiricilerine ayrıca, yetkililerin daha fazla araştırma yapabilmesi için hasta domuzları öldürmemeleri veya başka yerlere taşımamaları talimatı verildi.

Tarım Bakanlığı'nın Hayvancılık Geliştirme Departmanı Genel Müdürü Sorawit Thaneeto, PRRS'nin insanlar için hiçbir tehdit oluşturmadığını söyledi.