Yetkisi olmaması nedeniyle kimliğinin gizli kalması şartıyla konuşan bir Hükümet Konağı yetkilisine göre, Bakanlar Kurulu turizm teşvik paketini Temmuz ayının sonuna kadar üçüncü kez uzattı. Paketin bu bölümü, maksimum 1 milyon otel odasını kapsayan ilk iki fazı aşarak 2 milyon otel odasını içerecek.

"Birlikte Seyahat Ediyoruz" programı, Güneydoğu Asya ülkesinde Kovid-19'un etkilediği turizm sektörünü canlandırmak amacıyla ülke içi seyahatleri ve tüketimi teşvik etmek için 2020 yılında tasarlanmış ve açılışı yapılmıştı. Programdan faydalanmaya hak kazanan her bir katılımcı, otel odasının ücreti için maksimum 3 bin bahta (yaklaşık 97 ABD doları) kadar ödeme alacak ve bu ödemeler devlet tarafından karşılanacak.

Yetkili, kabinenin paralel bir "Tayland Seyahat Ediyor" kampanyası da başlattığını söyledi. Bu kapsamda 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlar, yurtiçi bir seyahatte kullanmak üzere hükümetten 5 bin bahta (yaklaşık 161 ABD doları) kadar talepte bulunabilecek. Bununla birlikte, hükümetin Tayland Seyahat Ediyor kampanyası için sağladığı fon, gezginlerin harcalamaları

EFES-2022 Tatbikatı sürüyor EFES-2022 Tatbikatı sürüyor

Editör: İRFAN KARSLI