Dünya

Tayland, ticareti kolaylaştırmak için Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Merkezi kurdu

Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada RCEP'e üye ülkelerin Tayland için büyük kalkınma fırsatları yaratacak anlaşmanın onay prosedürle...

Abone Ol

Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada RCEP'e üye ülkelerin Tayland için büyük kalkınma fırsatları yaratacak anlaşmanın onay prosedürlerini hızlandırdıklarını belirtti. Ticaret Bakanlığı'na göre RCEP Merkezi, RCEP'e üye ülkeler arasındaki ticaret ve gümrük vergisi politikalarının yanı sıra Tayland halkı ve şirketleri için diğer serbest ticaret anlaşmalarına dair de bilgi ve yardım sağlayacak.

RCEP, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) 10 üyesinin yanı sıra Çin, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı içeriyor. Pek çok farklı göstergeye göre RCEP, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini oluşturuyor. Ticaret anlaşmasının yürürlüğe girebilmesi için ASEAN üyesi en az altı ülke ile diğer beş üye ülkeden üçünün onayı gerekiyor. Çin ve Tayland anlaşmayı onaylamıştı.