Tayland Başbakan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnvirakul, Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) Sinovac aşısının acil kullanımına izin verdiğini ve Tayland Uluslararası Havayolları'na ait bir uçakla taşınan ilk parti aşının Çarşamba sabahı Bangkok'taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na ulaşmasının beklendiğini teyit etti.

Anutin'in Facebook hesabından paylaştığı FDA onay belgesine göre, Sinovac aşısına verilen izin bir yıl süreyle geçerli olacak. Açıklama yetkisi olmaması nedeniyle ismini vermek istemeyen bir hükümet yetkilisi, Başbakan Prayut Chan-o- cha'nın havalimanına giderek Çin'den gelen aşıların teslimatını gözlemleyeceğini söyledi.

Prayut, Pazartesi günü yaptığı açıklamada ülkede Sinovac aşısını ilk yaptıranlar arasında olabileceğini söylemişti. Hastalık Kontrol Dairesi'nin bildirdiğine göre Sinovac aşısı ilk olarak sağlık çalışanları, Kovid-19 hastalarıyla yakın temastakiler, belirli kronik hastalıkları olanlar ile 60 yaş ve üzeri kişilerin de aralarında bulunduğu risk altındaki gruplara uygulanacak.

Tayland'da Kovid-19 vakalarının toplam sayısı, Salı günü 25 bin 599'a ulaştı. Ülkedeki vakaların beşte dördünden fazlası, Aralık ayının ortalarında başlayan yeni salgın dalgasından sonra tespit edildi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Editör: İRFAN KARSLI