Bilim ve teknoloji

Taykonotlar, Fener Festivali geleneklerini uzay istasyonunda da canlı tuttu

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) Bu uzay şovu, festival kutlamaları için her yıl düzenlenen televizyon galasında yayınlanan bir video aracılığıyla paylaşıldı. Videoda Wang, bir guzh...

Abone Ol

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) Bu uzay şovu, festival kutlamaları için her yıl düzenlenen televizyon galasında yayınlanan bir video aracılığıyla paylaşıldı. Videoda Wang, bir guzheng ya da diğer adıyla bir Çin zitheri çalarak uzay modülünde süzülürken görülüyor. Wang, "Yasemin Çiçeği" adlı popüler bir Çin halk şarkısının bir bölümünü çaldı. Fener Festivali, Çin ay takviminin ilk ayının 15. gününe denk geliyor. İnsanlar festivalde genellikle renkli fenerler asıyor, bulmaca oyunları oynuyor ve gelecek için iyi dilek ve umutlarını ifade ediyor. Shenzhou-13 ile uzay istasyonunun çekirdek modülüne gelen mürettebatın üyeleri, Dünya yörüngesinde kalmaya devam ettikleri süre boyunca bazı festival geleneklerini canlı tuttu.

Komutan Zhai Zhigang, bir fırça uçlu kalemle kırmızı parşömenlerin üzerine bilmeceler yazdı. Taykonot Ye Guangfu ile birlikte güzel yazıları gösterdi ve izleyicilere festival selamlarını iletti. Mürettebat ayrıca, devam etmekte olan Beijing Kış Olimpiyatları'ndaki sporculara, "Hepinizin başarıya ulaşmasını, dostlar edinmenizi ve en iyi Olimpiyat deneyiminizi kazanmanızı diliyoruz" şeklinde iyi dileklerini gönderdi. Uzay performansının videosu sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından büyük ilgi gördü. Birçok ulusal medya kuruluşunun Çin mikroblog sitesi Sina Weibo'da yayınladığı video bir saat içinde yaklaşık 2 milyon izleyiciye ulaştı. Çin'in Mars'taki ilk gezgini Zhurong'un Weibo hesabı, "Müzik çok güzeldi ve bu benim de yurt özlemimi uyandırdı" yorumuyla videoyu yeniden paylaştı. Fener Festivali aynı zamanda Çin Yeni Yılı kutlamasının son gününe de işaret ediyor. Evden uzak olsa da uzaydaki festival duyguları aynı oluyor.