Yurt

Tayfuna hazırlanan Shanghai'da yaklaşık 330.000 kişi tahliye edildi

Shanghai meteoroloji merkezinin bildirdiğine göre, Chanthu Tayfunu'nun Pazartesi gecesinden Çarşamba gününe kadar Shanghai'ın 100 ila 200 kilometre doğusunda deniz üzerinde ka...

Abone Ol

Shanghai meteoroloji merkezinin bildirdiğine göre, Chanthu Tayfunu'nun Pazartesi gecesinden Çarşamba gününe kadar Shanghai'ın 100 ila 200 kilometre doğusunda deniz üzerinde kalacağı ve Perşembe gününden itibaren şehirden kuzeydoğuya doğru hareket edeceği tahmin ediliyor.

Shanghai'ın bazı bölgelerinin Pazartesi gecesinden Çarşamba gününe kadar 250 milimetreye kadar yağış alması bekleniyor. Yerel yetkililer tayfuna hazırlık kapsamında 150 uzun mesafeli otobüs seyahatini iptal etti, bazı nakliye ve demiryolu ulaşım hizmetlerini askıya aldı ve 112 turizm yöresini kapattı.

Çin'in doğusunda yer alan Jiangsu eyaletinin meteoroloji merkezi, Pazartesi öğleden sonra Chanthu Tayfunu için üçüncü en yüksek seviye olan sarı alarm verdi. Jiangsu eyaletinin Nantong kentindeki eğitim yetkilileri, Salı günü anaokulu, ilkokul ve lise düzeyinde dersleri askıya aldı.