Genel

Tarihin en ünlü seri katili Jeffrey Dahmer hakkında bilmeniz gerekenler!

Netflix’te yayınlandıktan sonra büyük bir üne kavuşan seri katil Jeffrey Dahmer, birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Jeffrey Dahmer hakkında bilmeniz gereken gerçekler!

Abone Ol

Tüm zamanların en korkunç seri katillerinden birisi olan Jeffrey Dahmer, 1978’den 1991’e kadar en az 17 insanı öldürdü. Kurbanlarını kaçırdıktan sonra uyku ilacı ile uyutuyor, fotoğraflarını çekiyor, öldürüyor, parçalara ayırıyor ve yiyordu! Dahmer, bu tüyler ürperten eylemlerinin yanında son derece sakin ve işlediği cinayetlere dair oldukça dürüst bir caniydi! Dahmer’in sakin kişiliği, onu daha da korkunç bir seri katil haline getiriyordu!

Dahmer’in yaşamı, “Canavar: Jeffrey Dahmer’in Hikâyesi” (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) isimli Netflix dizisi ile milyonlara ulaştı. Böylece tarihin en korkunç seri katillerinden birisi olan Jeffrey Dahmer, aynı zamanda tarihin en popüler seri katillerinden biri haline geldi. Ancak Dahmer ile ilgili halen gün yüzüne çıkmamış bazı şeyler var! İşte Jeffrey Dahmer hakkında bilmeniz gereken kan donduran gerçekler…

Jeffrey Dahmer, 21 Mayıs 1960’ta Wisconsin, Milwaukee’deki Evangelical Deaconess Hastanesinde doğdu.

1978 yılında Revere Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Ohio Eyalet Üniversitesinde işletme eğitimi görmeye başladı. Ancak düşük notları ve alkol sorunu sebebiyle üniversiteden atıldı.

Üniversite eğitimini tamamlayamayan Dahmer, orduya katıldı. Ordu bünyesinde, savaş doktoru olmak için eğitildi. Daha sonra Batı Almanya’daki Baumholder bölgesine gönderildi. Mart 1981’de yine alkol sorunları nedeniyle ordudan da atıldı.

İlk cinayetini liseden mezun olduktan üç hafta sonra işledi. Steven Hicks isimli 18 yaşındaki genç Dahmer’in ilk kurbanıydı. Dahmer, bir sonraki kurbanını ise tam 10 yıl sonra öldürdü.

Dünyaca ünlü bazı müzisyenler şarkılarında Dahmer’e yer verdi. Eminem, “Bagpipes from Baghdad” ve “Must Be the Ganja “isimli şarkılarında Dahmer’den bahsetti. Katy Perry “Dark Horse,” Kesha ise “Cannibal” isimli şarkısında korkunç katilin adını andı.

Jeffrey Dahmer, yaşamı boyunca pek çok işte çalıştı. Ordudan atıldıktan sonra bir şarküteri mağazasında işe girdi. İlerleyen yıllarda bir kan merkezinde ve bir çikolata fabrikasında çalıştı. Hatta kurbanlarından birinin kafasını, çalıştığı çikolata fabrikasındaki dolabında saklıyordu!

Dahmer ile özdeşleşen büyük çerçeveli gözlükler, “seri katil gözlüğü” olarak da anılıyor. Çünkü çok sayıda seri katilin benzer gözlükler kullandığı biliniyor.

Duruşma sırasında, “kimsenin yüzünü görmek istemediği için” gözlüklerini takmayı reddetti. Jeffrey Dahmer 10 Mayıs 1994’te, hapishanedeyken vaftiz edildi. Aynı gün bir başka seri katil John Wayne Gacy idam edildi.

Dahmer’in kurbanlarını öldürebilmesi için sarhoş olması gerekiyordu. Çünkü onları öldürmek istemiyordu! Kendi ifadesiyle, bu cinayetler başka bir amaç uğruna gerçekleştirilen birer araçtı. Bu durum nedeniyle Dahmer’in katlettiği insanların yakınları, Budweiser isimli bira şirketine dava açtı. Şirketin reklamlarının, Dahmer’in bir seri katile dönüşmesine neden olan alkolizm sorununda etkili olduğuna inanıyorlardı.

Adroit Theory isimli bir başka bira üreticisi, “Murder Box” isimli ürünü piyasaya sürdü. 4 farklı biradan oluşan pakette her şişenin üzerinde Dahmer’in de aralarında bulunduğu seri katiller yer alıyordu.

Jeffrey Dahmer, lisedeyken bir sınıf palyaçosuydu. Palyaço kılığına girerek arkadaşlarını eğlendiriyordu. Hatta tüm sınıf arkadaşları tarafından bilinen kendine has hareketleri bile vardı.

Hapishane yemeklerinden vücut şekilleri yapıyordu. İnsan vücuduna benzettiği yemeklere ketçap sıkarak yamyamlığa atıfta bulunuyor, rahatsız edici şakalarıyla tepki çekiyordu. Bu durum, Dahmer’in şakalarına dayanamayan bir mahkûm tarafından öldürülmesine neden oldu.

Kurbanlarını Halcion isimli bir uyku ilacıyla etkisiz hale getiriyordu. Jeffrey Dahmer sıkı bir “Exorcist” ve “Star Wars” hayranıydı. Hatta Star Wars filmlerindeki İmparator karakterine benzemek için sarı renkli lensler kullanıyordu.

Dahmer tarafından katledilen insanlar için Milwaukee’de bir anıt yapılması planlandı. Ancak dönemin belediye başkanı, Dahmer’in hayranı olan kötü niyetli kişiler sebebiyle bu fikirden vazgeçti.

Hayranları, Dahmer’e sayısız mektup ve 12 bin dolar gönderdi. Gençlik yıllarında hayvan mumyalama işiyle ilgilendi. Dahmer’in buzdolabında insan kafası, insan kalbi ve daha pek çok insan uzvu bulundu.

28 Kasım 1994’te 34 yaşındayken, Christopher Scarver isimli mahkûm tarafından dövülerek öldürüldü. Scarver’ın açıkladığına göre Dahmer, herhangi bir karşılık vermedi. Kaderine razı olmuş görünüyordu…

(Listelist)