Kültür - Sanat ve Tarih

Tarihi mezarda bulunan eserler Çin müzesinde sergilenmeye başladı

XİNİNG, 30 Kasım (Xinhua) Qinghai-Tibet Platosu'ndaki yüksek profilli bir mezardan ortaya çıkarılan yedi eser, Salı günü Çin'in kuzeybatısındaki Qinghai'da bulunan eyalet müz...

Abone Ol

XİNİNG, 30 Kasım (Xinhua) Qinghai-Tibet Platosu'ndaki yüksek profilli bir mezardan ortaya çıkarılan yedi eser, Salı günü Çin'in kuzeybatısındaki Qinghai'da bulunan eyalet müzesinde sergilenmeye başladı. Narin eserler arasında, her ikisi de kallait işlemeli anka kuşu şeklinde bir saç tokası ve altın bir kolye ile bir dizi akik boncuk bulunuyor. Eserler, Dulan ilçesindeki Reshui Mezarlarının bir parçası olan Xuewei No.1 Mezarında keşfedildi. Platoda şimdiye kadar ortaya çıkarılan yapısal olarak en sağlam mezar olan Xuewei No.1 Mezarında bunlar gibi binden fazla eser bulundu.

Arkeologlar, bazı mezar nesnelerinin işçiliğinin ve tasarımının Orta ve Batı Asya etnik özelliklerine sahip olduğuna inanıyor ve bu da bölgenin eski İpek Yolu üzerinde çok önemli bir merkez olduğunu gösteriyor. Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü'nde Yardımcı Araştırmacı Han Jianhua, "Sergide yalnızca kültürel kalıntılar değil, aynı zamanda onların arkasındaki arkeologlar ve kazı sürecindeki yenilikçi fikirler ve teknolojiler de sergilenmek isteniyor" dedi. Han, müzenin minyatür peyzaj, mezarın model restorasyonu, film ve belgesel gibi çeşitli araçlarla mezarı izleyiciye tanıtmaya çalıştığını söyledi. Xuewei No.1 Mezarı, Çin'de 2020 yılının en iyi 10 arkeolojik keşfinden biri olarak seçildi.