Yurt

Tanzanya'nın Zanzibar Adası'ndan tarihi mekanların restore edilmesi için yatırımcılara çağrı

Zanzibar Turizm ve Miras Bakanı Lela Mohamed Mussa, restorasyona ihtiyaç duyan yapılar arasında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Mirası Li...

Abone Ol

Zanzibar Turizm ve Miras Bakanı Lela Mohamed Mussa, restorasyona ihtiyaç duyan yapılar arasında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ve Zanzibar kentinin eski şehir kısmı olan Stone Town'un (Taş Kent) yer aldığını söyledi.

Zanzibar'ın Tanzanya Adası'nda gün batımı sırasında kayalıklardan denize atlayarak eğlenen bir genç, 30 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Herman Emmanuel/Xinhua)

Mussa, "Yatırımcıları, Zanzibar'ın aralarında binalar ile mağaraların da bulunduğu tarihi yerlerini restore etmesine yardımcı olma imkanını yakalamaya çağırıyoruz" dedi. Unguja Adası'nın (Zanzibar) batı tarafından Hint Okyanusu'na uzanan bir burun üzerinde yer alan Stone Town, Swahili ticaret kentlerinin olağanüstü bir örneği. Arap, Hint ve Avrupa etkileri altında Doğu Afrika kıyısında gelişen ve genişleyen kent, bu bölgeye özgü bir kentsel kültürel bütünlük oluşturmak için yerli unsurlarını korudu.