Ruaha Ulusal Parkı Turizm ve Güvenlik Birimi'nde koruma görevlisi Jackson Laizer yaptığı açıklamada, şüphelilerin çoğunun kaçak avcılık, yasadışı balıkçılık ve parka izinsiz girme suçlarından tutuklandığını belirtti.

Tanzanya'nın Iringa bölgesinin yaklaşık 130 kilometre batısında bulunan Ruaha Ulusal Parkı'nda bir leopar görülüyor, 10 Aralık 2017. (Fotoğraf: Li Sibo/Xinhua)

Laizer, kaçak avcı ve yasadışı balıkçıların, hükümet tarafından tam olarak desteklenen kaçak avlanma karşıtı faaliyetlerini takiben başlatılan denetimler sırasında tutuklandığını belirtti. Laizer, "Fillerin kaçak avlanması artık kontrol altına alındı fakat av eti için kaçak avlanma ve sığırları için otlak arayan hayvan yetiştiricilerinin bölgeye izinsiz girmesi sorunlarıyla karşı karşıyayız" dedi.

Mükemmel bir vahşi yaşam manzarası sunan Ruaha Ulusal Parkı, özellikle büyük aslan sürüleri ve nesli tükenmekte olan vahşi köpekler de dahil olmak üzere yırtıcı hayvanları izlemek için iyi bir konuma sahip. Filler ve çok çeşitli antilop türleri de parkın ilgi çeken diğer üyelerinden. Tanzanya'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Serengeti Ulusal Parkı da dahil olmak üzere 22 ulusal park bulunuyor.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI