Tanzanya hükümeti Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 pandemisiyle mücadele amaçlı araştırmalar için 5,1 milyar Tanzanya şilini (yaklaşık 2,2 milyon ABD doları) tahsis ettiğini duyurdu. Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, fonların Eylül ayında Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından onaylanan 567,25 milyon ABD dolarının parçası olduğunu söyledi.

IMF, yetkililerin acil sağlık, insani ve ekonomik maliyetleri ele alarak pandemiyle mücadele çabalarını desteklemek için Hızlı Kredi Kolaylığı ve Hızlı Finansman Aracı kapsamında Tanzanya'ya yapılacak acil mali yardım fonlarını onayladı. Moshi şehrindeki Kilimanjaro Hıristiyan Tıp Merkezi'nin 50. yıldönümü etkinliğinde konuşan Hassan, "Araştırma, virüs ve diğer hastalıklara karşı dünya genelindeki mücadelede önemli bir ayak" dedi.

Tanzanya Devlet Başkanı, hükümetin Kovid-19 ve diğer hastalıklar hakkında araştırma yapan üniversiteleri, araştırma kurumlarını ve tıbbi hizmet sağlayıcılarını desteklemeye devam edeceğini kaydetti. Tanzanya lideri, Kovid-19 pandemisiyle mücadelede en iyi yolu bulmak için sağlık uzmanlarını ve araştırmacıları araştırmalarına devam etmeye çağırdı.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI