Tanzanya'nın kahve paydaşları, bu ihracat ürününün üretimini artırmak amacıyla bir kahve festivali düzenliyor. 1-3 Ekim tarihleri arasında yapılan üç günlük festival, ülkedeki kahve paydaşları tarafından düzenlenirken Tanzanya Kahve Kurulu (TCB) tarafından koordine ediliyor. TCB Genel Müdür Vekili Primus Kimaryo, yerli ve yabancı kahve paydaşlarını kendine çeken festivalin aynı zamanda gençleri kahve yetiştiriciliğine ilgi duymaları için harekete geçirmeyi amaçladığını söyledi.

Tanzanya'nın Arusha bölgesinde bir avuç yaş kahve çekirdeğini gösteren bir çiftçi, 15 Eylül 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Ülkenin kuzeyinde yer alan ve festivalin yapılacağı yer olan Moshi belediyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kimaryo, "Yerli ve yabancı katılımcıların, kahve yetiştiriciliğinde kullanılan yeni teknolojileri sergilemelerini ve kahve sektörünün karşı karşıya kaldığı zorlukları ve bunlara yönelik çözümleri ortaya koymalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Kimaryo, festivalin kararsız bir piyasayla karşı karşıya olan bu ihracat ürününün potansiyel alıcı ve satıcılarının biraraya gelmesine yönelik bir fırsat olarak da işlev göreceğini dile getirdi. Tanzanya'nın önde gelen geleneksel ihraç kalemlerinden biri olan kahve, ülke için önemli bir döviz kaynağı. Tanzanya Tarım Bakanlığı'nın verilerine göre Tanzanya 2019 yılında yaklaşık 51.529 metrik ton kahve üretti.

Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Editör: İRFAN KARSLI