Dünya

Tanzanya kahve üretimini artıracak

Tanzanya'daki kahve sektörünü düzenlemekle görevli bir hükümet organı olan Tanzanya Kahve Kurulu (TCB), Pazar günü yaptığı açıklamada, mevcut yıllık 70.000 ton olan mahsul üre...

Abone Ol

Tanzanya'daki kahve sektörünü düzenlemekle görevli bir hükümet organı olan Tanzanya Kahve Kurulu (TCB), Pazar günü yaptığı açıklamada, mevcut yıllık 70.000 ton olan mahsul üretimini 2025 yılına kadar yıllık 300.000 tona çıkarmak için önlem almaya başladıklarını kaydetti. TCB Yönetim Kurulu Başkanı Aurelia Kamuzora, düzenleyici kurulun 2025 yılına kadar yıllık 300.000 ton mahsul üretme hedefine ulaşılmasını sağlamak için ülkedeki kahve ortaklarıyla birlikte çalışacağını söyledi.

Tanzanya'nın Arusha bölgesinde yaş kahve çekirdeği toplayan bir çiftçi, 15 Eylül 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Afrika'nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro Dağı'nın eteklerinde bulunan, Tanzanya'nın kuzeyindeki bir belediye olan Moshi'de gerçekleştirilen üç günlük bir kahve festivalinin kapanışında konuşan Kamuzora, kurulun halihazırda kahve yetiştiricileri için büyük miktarlarda kahve fidelerinin mevcudiyetini artırmaya başladığını kaydetti. Tanzanya Tarım Bakanı Adolf Mkenda, Tanzanya Kahve Araştırma Enstitüsü'nün (TaCRI), kuraklık koşullarına dayanabilen kahve tohumları üretmede şimdiden başarı gösterdiğini söyledi. Mkenda, mali kurumları da bu ihracat ürününü üretimini artırmaya yönelik çabalarda hükümeti desteklemeye çağırdı. Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, bu sene Nisan ayında ülkesinin ihtiyaç duyduğu dövizi ihracat yoluyla kazanmasını sağlamak için Tarım Bakanlığı'na kahvenin de aralarında olduğu stratejik ürünlerin üretimini artırma talimatı vermişti.