Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Çin anakarası ve Hong Kong, Taiwan'ın en fazla ihracat yaptığı yerler olmaya devam ederken, Ekim ayında boğazlar arası ihracat, adanın toplam ihracatının yüzde 40,4'ünü oluşturdu. Taiwan, Ekim ayında 6,12 milyar ABD doları ticaret fazlası gördü ve Çin anakarasına olan ticaret fazlası 8,96 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Bu senenin ilk 10 ayı boyunca Taiwan'ın ihracatı 364,2 milyar ABD dolarını bulurken, ithalatı da 310,38 milyar ABD dolarına yükseldi. Adanın Çin anakarasına ihracatı bu dönemde rekor seviyeye çıkarak 154,68 milyar ABD doları olarak gerçekleşti, ithalatı ise 68,42 milyar ABD dolarını buldu. Mali yetkililer, küresel ekonomideki toparlanmanın bu yılın sonlarında Taiwan'ın ihracatını desteklemeye devam edeceğini, ancak Kovid-19 varyantlarının yayılmasının ve büyük ekonomilerdeki politika değişikliklerinin ihracat üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI