Adanın ekonomik işler departmanı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yılın ilk dört ayında Taiwan şirketlerinin Çin ana karası ve Hong Kong'dan aldığı ihracat siparişlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,3 oranında artışla 53,88 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Açıklamada Nisan ayındaki siparişler arasında en büyük artışın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,7 gibi büyük bir oranla yükselen elektronik ürünlerde görüldüğü, bu grubu yüzde 29,6'lık artışla optik cihazların izlediği ifade edildi. Geçen ay Taiwan şirketlerinin aldığı siparişler, kısmen büyüyen evden çalışma ekonomisine bağlı olarak teknoloji ve elektronik cihazların sevkıyatındaki artış yüzünden geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,6 artışla 54,93 milyar dolara ulaşmıştı.

Küresel ekonominin pandemiden kademeli olarak toparlandığına ve yarı iletkenler ile elektronik ürünlere yönelik güçlü talebin devam ettiğine dikkat çeken açıklamaya göre, Taiwan'ın ihracat fırsatları gelecek dönemde olumlu bir tablo çizmeye devam edecek.

Editör: İRFAN KARSLI