Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir

TAİPEİ, 21 Şubat (Xinhua) Söz konusu hamle, adanın idari makamının, 10 yıllık yasağı bu ay sonuna kadar kaldıracağına yönelik Şubat ayı başlarında yaptığı duyurunun ardından geldi. Buna göre, Japonya'nın, Fukuşima ve komşuları Gunma, Chiba, Ibaraki ve Tochigi olmak üzere 5 ilinden yapılacak gıda ithalatının Taiwan'a girişine izin verilecek. İthalat yasağının kaldırılmasına rağmen, bazı kısıtlamalar ise devam edecek. Buna göre, söz konusu beş ilden mantar, yabani kuşlar ve diğer yabani hayvan etleri ile "koshiabura" olarak bilinen Japon sebzesinin yanı sıra Japonya'nın diğer bölgelerinde satılamayan felaketten etkilenen bölgelerdeki diğer ürünlerin Taiwan'a girişi yasak olacak.

Taiwan, beş ilden ithal edilecek diğer tüm gıdalar için sınır denetimlerini zorunlu hale getirecek ve ürünlere ilişkin menşei belgeleri ile radyasyon kontrol sertifikaları isteyecek. İthalat yasağı, Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde erimeye yol açan, büyük deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketleri sonrasında gıda güvenliği gerekçesiyle, Taiwan tarafından 2011'de Mart ayının sonlarında uygulanmaya başlamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI