Swissmem'in sözcüsü Xinhua'ya verdiği röportajda, Çin'in Swissmem'in üye şirketleri için halihazırda en büyük üçüncü pazar olduğunu söyledi. Jonas Lang, Çin'e yatırım yapmanın, karşılıklı fayda sağlayacak "uzun vadeli bir yatırım" olduğunu ifade etti.

İsviçre'nin en büyük endüstriyel işverenlerinden oluşan Swissmem, 2018'de yüzde 79'u dış pazarlara yönelik olmak üzere 69,7 milyar İsviçre Frangı (75,91 milyar ABD doları) değerinde ürün ihraç etti. Swissmem üyeleri tarafından ihraç edilen ürünler arasında yarı iletkenler, özel kablolar ve gelişmiş makine takımları bulunuyor.

Lang, bu ürünlerden bazılarının Çin'in 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmasına yardımcı olmak için kullanılabileceğini kaydetti. Swissmem'in sözcüsü ayrıca, bazı İsviçreli şirketlerin, Kovid-19 pandemisinin etkisinden çıkmaya öncülük eden Çin'den artan bir talep gördüğünü de sözlerine ekledi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Swissmem'in yakın zamanda yayımlanan bir raporunda, İsviçre'nin Çin ile işbirliğinde çoğunlukla öncü rolü olduğu vurgulandı. Ayrıca, İsviçre hükümeti ile İsviçreli şirketlere, İsviçre'nin hem diplomatik, hem de ekonomik açıdan vazgeçilmezliğini güçlendirmek için aynı öncü ruhu takip etmeleri tavsiye edildi.

Editör: İRFAN KARSLI