Suudi Basın Ajansı'nın aktardığına göre, Kuzey Amerika, Asya ve Ortadoğu'dan yatırımcıların yer aldığı geniş bir profilden oluşan konsorsiyum, satışın tamamlanmasının ardından Aramco Petrol Boru Hatları Şirketi hisselerinin yüzde 49'una sahip oldu.

Aramco ve bağlı kuruluşu, ilk olarak Nisan 2021'de duyurulan satış işlemi kapsamında, Aramco'nun stabilize ham petrol boru hatları ağı için 25 yıllık geri kiralama anlaşması imzaladı. Aramco Petrol Boru Hatları Şirketi, stabilize ham petrol akışı için Aramco tarafından ödenecek olan ve minimum hacim taahhütleriyle desteklenen bir gümrük vergisi alacak.

Yan kuruluşun yüzde 51'lik çoğunluk hissesine sahip olmaya devam eden Aramco, stabilize ham petrol boru hattı ağının tam mülkiyeti ve işletme kontrolünü elinde tutuyor. İşlem, Aramco'nun Suudi krallığı tarafından verilen üretim kararlarına tabi olan fiili ham petrol üretim hacmine herhangi bir kısıtlama getirmiyor.

Aramco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olan mühendis Amin H. Nasser, "Yatırımcıların gösterdiği ilgi, operasyonlarımıza ve işimizin uzun vadeli görünümüne yönelik güçlü güveni gösteriyor" dedi. Nasser ayrıca, şirketinin sektörde öncü olmak için gerekli yeteneklerden faydalanmak ve Suudi Arabistan'a doğru türden yatırım çekmek için gerekli fırsatları keşfetmeye devam edeceğini belirtti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI