Dünya

Suudi petrol devi Aramco'nun 2020 yılında net karı yüzde 44 azaldı

Aramco, açıklamasında, bu düşüşü Kovid-19 pandemisi nedeniyle ham petrol fiyatlarının düşmesine bağladı, Aramco CEO'su Amin Nasser de bu yılı "yakın tarihin en zorlu yıllarınd...

Abone Ol

Aramco, açıklamasında, bu düşüşü Kovid-19 pandemisi nedeniyle ham petrol fiyatlarının düşmesine bağladı, Aramco CEO'su Amin Nasser de bu yılı "yakın tarihin en zorlu yıllarından biri" olarak tanımladı. Öte yandan şirket ayrıca yıl için 75 milyar ABD doları temettü açıkladı, Nasser bunun şirketin güçlü performansının sonucunun bir yansıması olduğunu belirtti.

Nasser, şirketin, esnek sermaye programı ve ihtiyatlı mali yönetimle harcamaları ayarlayabildiğini ve yüksek getiri fırsatlarına odaklanabildiğini söyledi. Optimizasyon ve verimlilik programlarının uygulanması nedeniyle 2020 yılında sermaye harcamaları 27 milyar dolar seviyesindeydi. Bu 2019'daki 33 milyar dolarlık sermaye harcamalarına kıyasla önemli bir tasarruf anlamına geliyor. Aramco 2021 yılında sermaye harcamlarının 35 milyar dolar civarında olmasını bekliyor. Bu daha önceki öngörü olan 40-45 milyar dolara kıyasla önemli ölçüde düşük bir beklenti.