Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Aramco Namaat adı verilen programın dört önemli sektörde kapasite oluşturulmasına odaklanan 22 yeni mutabakat zaptı ve bir ortak girişim anlaşmasının imzalanmasıyla başladığı belirtildi. Söz konusu sektörler; sürdürülebilirlik, teknoloji, endüstriyel ve enerji hizmetleri ve gelişmiş malzemeler olarak sıralandı.

Aramco Yönetim Kurulu Başkanı Yasir er-Rumayyan, Aramco'nun büyük ölçekli yatırımlar ve kilit öneme sahip ortaklıklar yoluyla Suudi Arabistan'ın endüstriyel, teknolojik ve sürdürülebilirlik altyapısının geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde ön saflarda yer almaya devam ettiğini söyledi.

Program, yeni değer yaratmanın yanı sıra ekonomik büyüme ve çeşitlenmeye güç vermek için Suudi Arabistan'da mevcut olan geniş imkanlardan yararlanmayı amaçlıyor. Er-Rumayyan, planın aynı zamanda ortaklara; Aramco'nun uzun vadeli büyüme stratejisine katılmanın yanı sıra ülkenin büyüyen enerji ve kimyasal maddeler tedarik zincirinde hayati bir rol oynamak için önemli fırsatlar sunduğunu sözlerine ekledi.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Program; Aramco'nun yerelleştirme, vasıf geliştirme, bilgi transferi ve istihdam yaratma yoluyla tedarik zinciri verimliliğini artırmak için 2015'te başlattığı amiral gemisi özelliğindeki Krallık İçi Toplam Katma Değer (iktva) programını tamamlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI