Spor

Suudi liderliğindeki konsorsiyum Newcastle United'ı satın aldı

Fon tarafından yapılan açıklamada, PIF'in anlaşmada PCP Capital Partners ve RB Sports & Media'dan oluşan bir gruba liderlik ettiğini söyledi. Açıklamada, İngiltere Premier...

Abone Ol

Fon tarafından yapılan açıklamada, PIF'in anlaşmada PCP Capital Partners ve RB Sports & Media'dan oluşan bir gruba liderlik ettiğini söyledi. Açıklamada, İngiltere Premier Ligi'nden gerekli tüm onayların alındığı ve satın alma işleminin 7 Ekim'de tamamlandığı belirtildi.

PIF'in 340 milyar ABD doları değerinde varlıkları bulunduğu göz önüne alındığında, Newcastle şu anda dünyanın en zengin kulüplerinden biri haline geldi. PIF Yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, Newcastle United'ın icracı olmayan başkanı olacak. Al-Rumayyan, "İngiliz futbolunun en ünlü kulüplerinden biri olan Newcastle United'ın yeni sahibi olmaktan son derece gururluyuz. Newcastle taraftarlarına yıllar boyunca gösterdikleri son derece sadık destek için teşekkür ediyoruz ve onlarla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz" diye konuştu.

PIF'in Newcastle'ı satın alması için ilk olarak Nisan 2020'de bir anlaşma yapılmış, ancak kulübü kimin kontrol edeceği konusunda anlaşmazlık çıkınca bu anlaşma başarısız olmuştu. Anlaşmanın, Suudi Arabistan'ın Premier Lig'in Ortadoğu yayın haklarına sahip Katar merkezli yayıncı beIN Sports ile bir korsan yayıncılık anlaşmazlığını çözmesinin ardından yeniden gündeme geldiği düşünülüyordu. Şu anda Premier Lig'de 19. sırada olan Newcastle bu sezon şu ana kadar oynadığı yedi maçtan galibiyet alamadı.