Faysal bin Ferhan Bakan, resmi Twitter hesabı üzerinden iki ülkenin çabalarını takdir ettiğine dair verdiği mesajla, ülkesinin bölge yararına yönelik çabalarda başarı temenni ettiğini söyledi.

Bakanın Twitter mesajı, krizde sona gelindiğine dair haberlerin ardından krallıktan yapılan ilk resmi açıklama oldu.

Mesaj, Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır El Muhammed El Sabah'ın Cuma yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerin "verimli" olduğunu söylemesinin ardından yayınlandı.

El Sabah'ın açıklamasında, "Geçtiğimiz günlerde tüm tarafların Körfez ve Arap dayanışması ve istikrarı konusundaki gayretlerini gösterdiği verimli tartışmalar yaşandı" denmişti.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, gaz zengini Körfez ülkesi Katar'ın terörizmi desteklediği ve ülkelerinin içişlerine müdahale ettiği iddiasıyla 2017 Haziran'ından bu yana Katar'a diplomatik ve ekonomik abluka uyguluyor.

Bu ülkeler, Katar'ın kendileriyle bağlarını yeniden canlandırabilmesi için bir dizi talep öne sürüyor.

Katar ise "haksız" ve "temelsiz" olarak nitelendirdiği suçlamaları defalarca reddetti ve egemenliğine müdahale olduğunu öne sürerek talepleri geri çevirdi.

Editör: İRFAN KARSLI