Politika

Suudi Arabistan ve Tayland tam diplomatik ilişkileri yeniden kurma konusunda anlaştı

RİYAD, 26 Ocak (Xinhua) Tayland Başbakanının Suudi Arabistan'a yönelik bu resmi ziyareti, 30 yıldan uzun zamandır iki ülke arasında bu düzeyde gerçekleşen ilk resmi ziyaret o...

Abone Ol

RİYAD, 26 Ocak (Xinhua) Tayland Başbakanının Suudi Arabistan'a yönelik bu resmi ziyareti, 30 yıldan uzun zamandır iki ülke arasında bu düzeyde gerçekleşen ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor. Suudi Basın Ajansı'nın haberine göre ortak açıklamada, iki taraf yakın gelecekte büyükelçi atamalarının yapılacağını, yeşil ekonomi, yenilenebilir enerji,dijital dönüşüm, siber güvenlik ve diğer alanlarda işbirliğinin derinleştirileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman el-Suud, Riyad'daki G20 Liderler Zirvesi'nde, 21 Kasım 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Prayut'un Suudi Arabistan ziyareti, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz el-Suud'un daveti üzerine gerçekleşti. Suudi Arabistan 1989'da bir mücevher hırsızlığına ilişkin diplomatik ihtilafın ardından Tayland ile ilişkilerinin seviyesini düşürmüştü.