Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak Çin 12 nükleer araştırma tesisini dünya genelindeki bilim insanlarına açacak

AMMAN, 29 Mart (Xinhua) -- Ürdün'ün resmi haber ajansı Petra'nın bildirdiğine göre, Salih bin Nasır el-Casir, Ürdün Ticaret Odası (JCC) tarafından düzenlenen bir toplantıda yeni demiryolunun iki ülke arasındaki yolcu, yük ve araç hareketlerini kolaylaştıracağını söyledi. Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Yusuf eş-Şemali ise, Suudi Arabistan'ı Ürdün'ün en büyük ticari ortağı olarak övdü ve iki ülke arasında her düzeyde stratejik ilişkiler bulunduğuna dikkat çekti.

Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nail el-Kebariti ulaşımı ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından biri olarak niteledi ve ticari alışverişleri iyileştirmek için iki ülkenin ulaşım sistemlerini düzenleyen kanunların birleştirilmesi çağrısında bulundu. El-Kabariti ayrıca Ürdün ile Suudi Arabistan'ın gıda güvenliğinin güçlendirilmesi için depolama lojistiği konusunda bir anlaşmaya varması gerektiğinin de altını çizdi.

Editör: İRFAN KARSLI