Xinhua

Suudi Arabistan Mısır'a 5 milyar ABD doları yatırım yapacak

Abone Ol

RİYAD, 17 Eylül (Xinhua) -- Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Mısır Başbakanı Mustafa Madbouly, Riyad'da bir araya gelerek ikili ilişkileri güçlendirme ve ilerletme yollarını görüştü. Suudi Haber Ajansı, Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda her iki ülkenin karşılıklı çıkarlarını ilerletmeyi hedefleyen işbirliği stratejileri üzerinde durulduğunu bildirdi. Üst düzey bir heyetle Pazar günü Suudi Arabistan'a gelen Madbouly, üç günlük ziyareti sırasında birçok bakanla görüştü.

Suudi yatırımlarının Mısır'a çekilmesi ve ikili ekonomik işbirliğinin artırılması, görüşmelerin gündemini oluşturdu. Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, Mısır'ın Suudi Arabistanlı yatırımcıların endişelerini giderme çabalarından övgüyle bahsederken, Suudi Arabistan'dan daha fazla yatırımın çekilmesi için diğer ticari anlaşmazlıkların çözülmesinin önemini de vurguladı. Madbouly, Mısır'ın Suudi Arabistanlı yatırımcıların karşılaştığı sorunların çoğunu çözdüğünü, çözülmesi gereken sadece 14 anlaşmazlığın kaldığını söyledi.

Mısır Kabinesi, Madbouly'nin gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Suudi Arabistan'ın Mısır'a ilk aşamada 5 milyar ABD doları tutarında yatırım yapacağını açıkladı. Yatırım, Veliaht Prens bin Selman'ın talimatları doğrultusunda Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu tarafından denetlenecek. 1971'de kurulan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, dünyanın en büyük devlet fonlarından birisi konumunda. Madbouly, Veliaht Prens bin Selman ile yaptığı görüşmenin ardından Suudi Arabistan ziyaretini tamamladı.