Suriyeli iş insanları, ürünlerini sergilemek ve geniş Çin pazarında bir yer edinmek için, devam eden Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nı (CIIE) bir fırsat olarak değerlendirdi. Yıllardır güzellik ve sağlık amacıyla kullanılan doğal yağ özleri üreten Roula Ali-Adeeb, CIIE ilk kez 2018'de düzenlendiğinde, ürünlerini Çin'deki raflarda sergilemek için altın bir fırsat buldu. Şam'da Xinhua'ya bir demeç veren BioCham şirketinin sahibi Ali-Adeeb, ürün satışlarının iyi gitmesi üzerine yıllık fuarda yer almaya devam ettiğini söyledi. Şirketinin devasa Çin pazarında küçük adımlar attığını belirten Ali-Adeeb, ürünlerini geliştirmek ve çeşitli talepleri karşılamak amacıyla daha fazla esansiyel yağ çeşidi üretmek için çok çalıştığını söyledi. "O dönemde CIEE'ye ilk katıldığımızda Çin halkı ürünlerimizi gerçekten memnuniyetle karşıladığından, bu bizim için çok şaşırtıcı olmuştu" dedi. Ali-Adeeb, bu yıl Çin'deki temsilcisi aracılığıyla CIIE'ye katıldığını ve fuar sayesinde ürünlerini Çin'de daha fazla bölgeye sevk edebilmeyi umduğunu söyledi. Ali-Adeeb, "Son birkaç yıldır daha fazla alana açılmak için küçük adımlar atıyorduk, umarım bu yıl Çin'deki temsilcimiz aracılığıyla katılımımız daha büyük bir adım olur" diye konuştu.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) ana mekanı Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nin (Shanghai) dışarıdan görünümü, 4 Kasım 2021. (Fotoğraf: Zhang Haofu/Xinhua)

Serjella zeytinyağı ürünleri markasının Bölgesel Satış Müdürü Yassin Diab, markasının Çin'de daha fazla sergilendiğini görmekten mutluluk duyacağını söyledi. Bu yılki fuara temsilcileri aracılığıyla katılan Diab, Çinli ortaklarının ürünlerinin erişimini genişletmeye yardımcı olabileceğini umuyor. Diab, "Çin'deki durumumuzla ilgili olarak, markamızın Çin pazarında isim yapmasını ve ülkede 'iz bırakmayı' çok isteriz" diye konuştu. Diab, bununla birlikte, Suriye ürünlerinin bu geniş pazara yolculuğunun henüz başlarında olduğunu kabul ediyor. Yine de umutlu olan Diab, "Çin'in ana ihracat hedefimiz olmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI