Suriye devlet haber ajansı SANA'ya göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması, ABD istihbarat servislerinin hazırladığı ve ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'ın 24 Ağustos'ta ABD Başkanı Joe Biden'a sunduğu Kovid-19'un kaynağı hakkındaki rapor bağlamında yapıldı.

Çin'de bir laboratuvar sızıntısını hala bir olasılık olarak gösteren ABD raporunun yayınlanmasının ardından Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Zhaoxu Cumartesi günü, Çin tarafının daha önce defalarca Kovid-19'un kaynağının tespiti konusunun dünya genelinde bilim insanları tarafından ortak araştırmalarla yürütülmesi gereken ve ancak bu şekilde yürütülebilecek, bilime ait karmaşık bir konu olduğunun altını çizdiğini hatırlatmıştı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Suriye hükümeti, Çin Dışişleri Bakanlığı'nın ifade ettiği konumun, adil bilimsel yaklaşımda ısrar ettiğine ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve dünyanın dört bir yanında hükümetlerin geçmiş olaylardan ders almalarına ve bu salgının tehditlerini ortadan kaldıran en iyi uygulamaları garanti etmelerine yardımcı olacak bir anlayışa destek verdiğine inanıyor. Açıklamada, Suriye hükümetinin Kovid-19'un yayılmasıyla mücadelede, Suriye'ye verdiği sürekli destekten dolayı Çin'e teşekkür ettiği de belirtildi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI