Spor

Su'nun antrenörü snowboard slope stil finaliyle ilgili hakemleri eleştirmeye son verilmesini istedi

CHONGLİ, 11 Şubat (Xinhua) Erkekler snowboard slope stil finalinin baş hakemi Iztok Sumatic, profesyonel snowboard web sitesi Whitelines'a, hakemlerin kendilerine sağlanan kam...

Abone Ol

CHONGLİ, 11 Şubat (Xinhua) Erkekler snowboard slope stil finalinin baş hakemi Iztok Sumatic, profesyonel snowboard web sitesi Whitelines'a, hakemlerin kendilerine sağlanan kamera açısından şampiyon Max Parrot'un bir tutuşu kaçırdığını görmeleri halinde "farklı skorlar alınmış olacağını" söylemişti. Açık mektupta Yasuhiro, finalden sonra puanlama sürecinde sorunlar olabileceğini fark ettiğini söyledi. Yasuhiro, "Dürüst olmak gerekirse, ödül töreninden sonra Su Yiming ve ben bunu öğrendiğimizde ve yanlış bir karar nedeniyle ikinci sırada olabileceğimizi düşündüğümde hayal kırıklığına uğradım" dedi. "Ancak, hemen bunun da oyunun bir parçası olduğunu düşündüm ve hakemlerin verdiği puana saygı duydum."

Antrenör, sonucu Su'nun gelecek için daha sıkı çalışmaya devam etmesi için bir motivasyon olarak gördüğünü belirterek "Her şeyden önce herkese Su Yiming'in en iyi performansını göstermeyi hedefledik ve bundan çok mutluyuz" diye konuştu. Yasuhiro'ya göre, Su ve kendisi, snowboard profesyonellerinin ve taraftarların skorla ilgili sosyal medyaya akın etmesinin ardından Sumatic'i aradı. Telefon görüşmesinde Yasuhiro ve Su, Sumatic'e "derecelendirmenin bazen gerçekten zor olabileceğini anladıklarını belirterek hakemlere şükranlarını ifade ederken, Sumatic de onlara minnettarlığını ifade etti". Yasuhiro, "Snowboard kültürü herkesin birlikte yarattığı bir kültür. Bu sporda aktif olan tüm insanlar bir ailedir. İnsanlar bazen hata yaparlar, bu çok doğal, hepsi bu. Lütfen hakemleri eleştirmeyi bırakın ve altın madalya sahibi Max Parrot'ı içtenlikle tebrik edin" dedi.