Resmi haber ajansı SUNA'nın haberinde, Batı Darfur eyaletindeki Doktorlar Komitesi'nin şu ifadelerine yer verildi: "Cineyne kentinde Cumartesi sabahı başlayan kanlı olaylar hala sürüyor. Elimizdeki bilgilere göre olaylarda yaklaşık 48 kişi hayatını kaybetti ve 97 kişi de yaralandı."

Habere göre komite, güvenlik güçleri ve tıbbi ekipler eşliğinde bölgeye ulaşımın sağlanması yönünde hükümete çağrıda bulundu. Öte yandan, Bakanlar Kurulu da gelişmeleri takip etmek ve sorunu devlet içinde sükunet ile istikrarı sağlayacak şekilde ele almak üzere Cineyne'ye acil olarak üst düzey bir heyet gönderdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Başsavcı Taj Al-Sir Ali Al Hebr başkanlığındaki heyette güvenlik, ordu ve yargı organlarından temsilciler bulunuyor. Bu arada Batı Darfur'daki yerel makamlar, olaylar sonrasında Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Batı Darfur Eyaleti Valisi Muhammed Abdülla Al Doma, iki vatandaş arasında başlayıp, birinin ölmesiyle sonuçlanan kavganın fitilini ateşlediği şiddet olaylarını sona erdirmek üzere Cineyne'ye kara kuvvetleri sevketmeye karar verdi.

Editör: İRFAN KARSLI