HARTUM, 2 Eylül (Xinhua) -- Sudan'da yağmur mevsiminin başladığı Haziran ayından bu yana etkili olan şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle 173 kişi hayatını kaybederken, 505 kişi de yaralandı. Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından Cumartesi günü açıklanan verilere göre Sudan'ın 18 eyaletinden 11'ini olumsuz etkileyen seller yüzünden 18.665 ev yıkıldı, 14.947 ev ise hasar gördü.

170.000'den fazla Sudanlının sellerden olumsuz etkilendiği kaydedildi. Kassala eyaletinde Gash nehrinin taşması sonucu tarım arazileri ve evler büyük zarar görürken, Sudan Limanı yakınlarındaki Arbaat Barajı'nın 25 Ağustos'ta çökmesi durumu daha da şiddetlendirerek en az 60 kişinin ölümüne ve altyapının büyük zarar görmesine neden oldu.

İkili ticareti güçlendiren 2024 Yeni Zelanda-Çin Ürünleri Fuarı, Auckland'da başladı İkili ticareti güçlendiren 2024 Yeni Zelanda-Çin Ürünleri Fuarı, Auckland'da başladı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Perşembe günü Sudan'ın Darfur bölgesinde gıda yardımı dağıtmaya başladığını duyurdu. Yaklaşık 280.000 kişilik 1.134 ton gıda taşıyan tırlar, sel nedeniyle yaşanan gecikmelerin ardından Çad'dan Darfur'a geçti. Sudan'da her yıl Haziran'dan Ekim'e kadar sel felaketleri yaşanıyor. Ancak bu yılki yağışlar, zaten Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında uzun süredir devam eden çatışmalarla boğuşan ülkenin karşılaştığı güçlükleri daha da artırdı.

Kaynak: rss