KAHİRE, 27 Nisan (Xinhua) -- Çatışmaların sürdüğü Sudan'dan kaçan farklı ülkelerin vatandaşı 10.000'den fazla kişi, beş günde Kastel ve Arkin kara sınır kapıları üzerinden komşu Mısır'a ulaştı. Mısır Kara ve Kuru Limanlar Genel Otoritesi (GALDP) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "21-25 Nisan tarihleri arasında 1.297 kişi Kastel'den, 8.897 kişi Arkin'den (Mısır'a) giriş yaptı" ifadelerini kullandı.

Sudan'dan kaçan insanlar Mısır'ın Asvan kentindeki bir otobüs terminaline geldi, 25 Nisan 2023. (Fotoğraf: Radwan Abu Elmagd/Xinhua)

Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

Kurum, Sudan'dan kaçan Mısırlıların ve hak sahibi yabancıların, tüm imkanlara ulaşımını sağlamak üzere ilgili tüm kurumlarla koordinasyon halinde olduğunu belirtti. 15 Nisan'da başkent Hartum ve Sudan'ın diğer bölgelerinde Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Sudan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Sudan'da şu ana kadar 400'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti ve 4.000'den fazla kişi yaralandı.

Sudan'dan kaçan insanlar Mısır'ın Asvan kentindeki bir otobüs terminaline geldi, 25 Nisan 2023. (Fotoğraf: Radwan Abu Elmagd/Xinhua)

Savaşan taraflar Pazartesi gece yarısından itibaren üç günlük ateşkes ilan ederken birçok ülke, diplomat ve vatandaşlarını Sudan'dan tahliye etmeye çalışıyor.  

Editör: Şeymanur Erbay