Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak Çin, Taiwan'a silah satışı yapan ABD'li askeri şirketlere karşı önlem uygulayacak

HARTUM, 16 Eylül (Xinhua) -- Sudan'ın orta kesimlerindeki bir köye paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri'nin düzenlediği saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti. Sivil toplum kuruluşu Abu Guta Direniş Komitesi Pazar günü yaptığı açıklamada, "Cezire eyaletinin Abu Guta bölgesinde bulunan Guz El-Neka köyüne düzenlenen Hızlı Destek Kuvvetleri saldırısında en az 40 sivil hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Açıklamada köylerinden uzaklaştırılmış köylülerin ölüleri gömmek için köye dönmesine Hızlı Destek Kuvvetleri'nce izin verilmemesi nedeniyle köyde birçok cesedin ortada kaldığı belirtildi. Sivil toplum kuruluşlarına köylülerin geri dönerek ölüleri gömmesine izin vermesi için Hızlı Destek Kuvvetleri'ne baskı yapma çağrısı yapıldı.

Hızlı Destek Kuvvetleri henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Hızlı Destek Kuvvetleri, Sudan Silahlı Kuvvetleri'nin Cezire eyaletinin başkenti Vad Medeni'den çekilmesinin ardından Aralık 2023'te eyaletin kontrolünü ele geçirmişti. Sudan, 15 Nisan 2023'ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında ölümcül çatışmalara sahne oluyor. Çatışmalarda en az 16.650 kişi hayatını kaybederken milyonlarca kişi de yerlerinden oldu.

Kaynak: rss