HARTUM, 26 Ekim (Xinhua) -- Sudan'da paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri'nin ülkenin iç kesimlerindeki bir köye düzenlediği saldırıda 53'den fazla kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı. Cezira eyaletinin başkenti Vad Medeni'deki gönüllü direniş komitesi, "Hızlı Destek Kuvvetleri milisleri Cuma sabahı El Kamlin bölgesindeki El Seriha köyünü yoğun top atışları ve bombalarla vurdu" dedi.

Çin'in Hefei kentindeki 7. Dünya Ses Fuarı'nda yapay zeka yenilikleri sergileniyor Çin'in Hefei kentindeki 7. Dünya Ses Fuarı'nda yapay zeka yenilikleri sergileniyor

Sivil toplum kuruluşu Cezira Konferansı ise yaptığı açıklamada, Cuma günü gün doğumuyla birlikte Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Cezira eyaletinin kuzeyindeki El Kamlin bölgesinde yer alan El Seriha köyüne baskın düzenlediğini, silah ve top mermilerini yüksek binaların tepesine yerleştirerek silahsız sivillere ateş açtığını belirtti.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, RSF'nin Cezira eyaletinin köy ve şehirlerine yönelik "misilleme saldırılarını" kınadı. Bakanlık, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin kabile ve bölge temelli saldırılarla soykırım ve etnik temizlik gerçekleştirdiğini ifade etti. Sudan, Nisan 2023'ün ortalarından bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında ölümcül çatışmalara sahne oluyor. Silahlı Çatışmaların Konumlanması ve Olay Veri Projesi tarafından 14 Ekim'de yayımlanan bir durum raporuna göre, çatışmalarda şu ana kadar 24.850'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: rss