KUNMİNG, 21 Temmuz (Xinhua) -- ABD'li kahve devi Starbucks Çin'de kamu yararına yönelik en büyük projesini ülkenin güneybatısında, Çin çay kültürünün ünlü merkezi ve yeni ortaya çıkan bir kahve ekim alanı olan Pu'er kentinde Cumartesi günü bir kırsal topluluk projesinin açılışıyla başlattı.

Güzel Kırsal Toplum projesi, Yunnan eyaletinin Pu'er kentinde 1.700 metrekare alanı kapsayan bir kahve kültürü deneyim merkezi içeriyor ve kahve temalı girişimler aracılığıyla kırsal kesimin yeniden canlandırılmasını hedefliyor.

Toplam 17 milyon yuanın (yaklaşık 2,34 milyon ABD doları) üzerinde yatırımla gerçekleştirilen proje, yerel çevrenin iyileştirilmesi ve kırsal endüstrilerin geliştirilmesiyle kahve yetiştiren 10 köye destek verecek.
Kahve üreticisi Wang Jianwei projenin köylerin güzelleşmesine yardımcı olacağını ve yerel halk için yeni öğrenme fırsatları sağlayacağını belirtti.

BM Genel Sekreteri: Çin-Afrika ortaklığı Güney-Güney işbirliğinin ana dayanağını oluşturuyor BM Genel Sekreteri: Çin-Afrika ortaklığı Güney-Güney işbirliğinin ana dayanağını oluşturuyor

Starbucks Çin'in devlet işleri ve sosyal etki başkan yardımcısı Zhu Lei, "Starbucks'ın Yunnan kahvesiyle derin bir bağı var. Misyonumuz yerel çiftçilerin kaliteli kahve yetiştirmelerine, yaşamlarını iyileştirmelerine ve güçlü topluluklar oluşturmalarına yardımcı olmak" dedi. Yetkili, projenin kahve turizmini geliştirmeyi, premium kahve gelişimini teşvik etmeyi ve çiftçilerin gelirlerini artırmayı amaçladığını ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay