Yerel basında çıkan haberlerde, sağlık yetkililerin, "Söz konusu mutasyona uğramış virüsün henüz Sri Lanka'da tespit edilmediği, ancak mutasyonların küresel çapta hızla yayılması nedeniyle ülkenin sağlık sisteminin alarma geçtiği" yönündeki sözlerine yer verildi.

Sri Jayewardenepura Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Tıp Fakültesi'nde görevli Profesör Chandima Jeewandara tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika'da tespit edilen Kovid-19 varyantının şu ana dek görülen en fazla mutasyona uğramış koronavirüs olduğuna dikkat çekilirken, pandemi sürecinde yeni mutasyonların ortaya çıkmasının normal olduğu da belirtildi. Jeewandara, "Bu yeni mutasyonun virüsün işleyişi üzerinde ciddi bir etkisi olmayabilir" dedi.

Bir araştırmaya göre, ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen C.1.2 varyantına, İngiltere, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerde de rastlandı. Bilim insanları, C.1.2 varyantının halen yaygın olan Delta varyantından daha tehlikeli olup olmadığını araştırıyor. Sri Lanka, Delta varyantının yayılmasıyla birlikte Kovid-19 vaka sayısında yaşanan hızlı bir artışa karşı mücadele veriyor. Varyant nedeniyle ülkede son haftalarda 60.000 kişi hastalandı. Ülkede geçen yılın Mart ayından bu yana bildirilen toplam Kovid-19 vaka sayısı 426.169'u bulurken, aktif hasta sayısı ise 59.796.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI