Dünya

Sri Lanka'nın Çin'e ihracatı Ocak- Şubat döneminde yüzde 33 arttı

Çin'e yapılan ihracattan elde edilen gelirler, 2020 yılının ilk iki ayında, 35,84 milyon ABD doları tutarındaydı, ihracat gelirleri 2021'in aynı döneminde 47,71 milyon dolara...

Abone Ol

Çin'e yapılan ihracattan elde edilen gelirler, 2020 yılının ilk iki ayında, 35,84 milyon ABD doları tutarındaydı, ihracat gelirleri 2021'in aynı döneminde 47,71 milyon dolara yükseldi. Sri Lanka'nın Şubat ayındaki toplam ihracat geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,53 artışla 993,73 milyon ABD doları oldu. EDB, bunun son beş yılda Şubat ayında elde edilen en yüksek ihracat geliri olduğunu söyledi.

EDB Başkanı Suresh De Mel, "Sri Lankalılar zorluklarla mücadelede güçlüler ve ihracatçılar da devasa güçlüklere rağmen ülke ekonomisinin yeniden rayına oturtulması görevini omuzladılar" açıklamasında bulundu. İhracatta Şubat ayında yaşanan büyüme, elektrikli ve elektronik bileşenler ile lastik eldivenlere yönelik talep artışı ve Çin, Kanada, Hollanda ve İspanya'da pazarların iyi performans göstermesiyle desteklendi.