Sri Lanka Eğitim Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayında GCE Temel Seviye sınavlarına girecek öğrenciler için okulların Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu katı sağlık kuralları çerçevesinde, yeniden açıldığını söyledi. Pazar günü tüm sınıflar dezenfekte edilirken öğrenciler maske takmaları ve sosyal mesafeyi korumaları konusunda bilgilendirildi. Ancak virüsün yayılması nedeniyle karantinaya alınan bölgelerdeki okullar kapalı kalmaya devam edecek.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir okulda personel sınıfı dezenfekte ediyor, 24 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)

Sri Lanka Eğitim Bakanlığı, Batı eyaletinden 79.000 öğrencinin Mart ayında yapılacak GCE Temel Seviye sınavına gireceğini belirterek kaçırdıkları dersleri görmeleri için okulların yeniden açılması kararını aldı. Sri Lanka'nın Batı eyaleti, Ekim ayı başlarında ülkede pandeminin ikinci dalgasından bu yana sağlık yetkilileri tarafından tehlikeli bölge olarak ilan edilmişti.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir kız okulunun girişinde personel öğrencilerin ateşini ölçüyor, 25 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir erkek okulunun girişinde bir personel bir sağlık kılavuzunu dağıtmak üzere bekliyor, 25 Ocak 2021. (Ajith Perera/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir erkek okulunun girişinde personel bir sağlık kılavuzunu bir öğrenciye veriyor, 25 Ocak 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI